Камионите – новата алтернатива за товарите от Китай за Европа

Наличният капацитет на морските и въздушните превози на стоки от Китай за Европа е достигнал най-ниското си ниво от години насам.

03.12.2020 

Директивата за командировани работници ще се прилага и за водачите на камиони

Чуждестранните командировани шофьори на камиони трябва да печелят толкова за работа, извършена в Холандия, колкото техните местни колеги, реши Европейският съд. Следователно правилата за командированите работници ще се прилагат и за шофьорите на камиони и трябва да се спазват в целия ЕС.

03.12.2020 

e-Partner, ë-Berlingo и Combo-е - през 2021 г.

Groupe PSA ще лансира напълно електрически версии на компактните си ванове Peugeot Partner, Citroën Berlingo, Opel Combo и Vauxhall Combo през 2021 г.

03.12.2020 

СМП и UND предложиха мерки срещу опашките на границата с Турция

Браншовите съюзи на превозвачите от България (СМП) и Турция (UND) набелязаха пакет от мерки за намаляване на опашките на граничните пунктове между двете държави. Списъкът ще бъде предоставен на администрациите в двете страни.

03.12.2020 

Ford Otosan изгражда завод за батерии за електромобили

След като стана ясно, че Ford Otosan ще произвежда новия електрически Ford E-Transit, базираната в Турция компания прави нова мащабна инвестиция и започва изграждането на завод за батерии за електромобили.

02.12.2020 

Оборудват български складове с фризери за съхранение на ваксината

Министър Ангелов: „До края на тази седмица ще сме обезпечени с достатъчно хладилници, за да се гарантира успешната логистика на първата доставка.“

02.12.2020 

Без промяна в пазарния дял на жп транспорта в Германия

Германия отбелязва малък напредък в усилията си да изведе повече товари от шосетата и да подобри защитата на климата.

02.12.2020