Отпечатвайте всички нужни етикети за транспорта и логистиката със специализираните принтери Brother.

Дни на безопасността на пътя

12.09.2023

Дни на безопасността на пътя

И тази година за пореден път ROADPOL ( Европейската мрежа на службите на пътна полиция) организира в рамките на Дните на безопасността на пътя (16 – 22 септември) Ден без загинали на пътя, насрочен за 20 септември.

[✕]


 

Призивът „Остани жив и спаси животи!“ („Stay alive and save lives“) апелира към всички нас да намалим жертвите при пътнотранспортни произшествия. Целта е да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.

Като запазват традицията от началото на кампанията през 2016 г., Дните на безопасността на пътя за Република България – 2023 г. се провеждат под патронажа на министъра на вътрешните работи. Българското мото на инициативата е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата на пътя!“.

Тази година България е домакин на основното събитие на кампанията на ROADPOL - Дни на безопасността на пътя-2023 г. Във връзка с това е организирана международна конференция по пътна безопасност, в която ще участват представители от 27 страни.

<< Обратно към новините