Христо Кусев-младши: Готови сме за нови предизвикателства

07.10.2021

Христо Кусев-младши: Готови сме за нови предизвикателства

Ист Ринг се развива устойчиво като логистичен проект с качествена работна среда.

[✕]

Гостуваме на домакините на Логистичен парк Ист Ринг, за да се запознаем с два нови обекта на територията на парка – бистро и спортна площадка. Сядаме в откритата част на заведението за хранене и се любуваме на ароматното кафе и лястовиците, които се стрелкат ниско над водния басейн.

„Все повече хора от всички възрастови групи живеят активно и се хранят здравословно. Затова решихме да направим нещо полезно за тях. Когато споделих идеята си с управителя на компанията, бистрото вече беше планирано и той веднага оцени възможността до него да има и място за спортуване. Доволни сме от резултата – на спортната площадка всеки ден хората играят в различно време – сутрин, преди да започнат работа, в обедната почивка, в края на работния ден. Какво по-хубаво от това да имаш близо до работното си място баскетболно игрище и различни уреди за здравословно разтоварване от напрежението?“, казва Христо Кусев-младши в интервю за сп. Логистика.

С красивата и функционална площадка собствениците на Ист Ринг провокират обитателите на парка да тренират, да се движат и да се чувстват добре.

„Това е новото модерно - хем се чувстваш по-зареден с енергия, хем си по-продуктивен, хем се отърваваш от вредните си навици“, смята младият мениджър.

Христо Кусев-младши е завършил Regent’s University London, специалност „Маркетинг“. От септември 2019 г. е част от магистърска програма за дигитален бизнес в European Business School Barcelona. От 2016 г. заедно с д-р Христо Кусев-старши, Кусев-младши участва  в управлението на семейния бизнес - компании, специализирани в областта на инвестициите в недвижими имоти.

На въпроса: Кога ще започне строителството на нови сгради в парка Ист Ринг, Христо отговаря: „Територията на индустриалния парк е 220 хил. кв.м. Могат да бъдат застроени около 85–90 хил. кв.м складови и промишлени сгради. В момента функционират 4 с обща площ 26 хил. кв.м. Ние строим спекулативно и очакваме, че през следващите няколко години търсенето на модерни складови площи ще е стабилно. Имаме готовност да построим различен тип сгради, за да задоволим нуждите на различен тип клиенти – от складиране до леко производство. Включително имаме намерение да построим и сгради, предназначени за складиране на опасни материали, както и хладилни складове. Това са следващите възможни стъпки за развитието на проекта, но за съжаление, тази година цените на металите скочиха драстично. Забавят се и доставките, което според нас прави момента неподходящ за стартиране на ново строителство. Вече се забелязва тенденция към нормализиране на цените. Надяваме се да се стабилизират и следващата година ситуацията да е по-благоприятна за нови начинания.  Но, както виждате, не спираме да работим, готови сме за нови предизвикателства, а аз като човек, изкушен от бързата дигитална трансформация на всички дейности, откривам и възможности в дигиталната сфера, в които си струва да се инвестира.“

Цялото интервю можете да прочете в бр. 8 на сп. Логистика.

<< Обратно към новините