Viasat Technology стартира 7 нови продукта през последната година

07.10.2021

Viasat Technology стартира 7 нови продукта през последната година

Българската високотехнологична компания ИКОМ ООД, предлагаща своите услуги под търговската марка Viasat Technology, разшири своето портфолио със 7 нови продукта през последната година.

[✕]

По този начин компанията анонсира разширяване както в бизнес сегментите, така и стъпване на пазара на дребно.

Viasat Technology е най-големият производител и технологичен доставчик в България на GPS системи за проследяване на превозни средства, контрол и управление на автомобилни паркове, интелигентни транспортни системи, както и телематични решения за частни и публични организации. Услугите й се ползват от над 6 600 фирми с повече от 46 000 превозни средства в България, Македония, Румъния и Холандия.

Компанията е част от утвърдения европейски лидер Viasat Group. Viasat Group има 45 годишна история и повече от 2,1 млн. произведени, монтирани и въведени в експлоатация GPS устройства в 60 държави, в Европа, Африка, Азия и Америка. Българското дружество ИКОМ ООД (Viasat Technology) се превърна в технологичен център на международната група за разработка на нови технологии, използвани в автомобилната телематика, застрахователната телематика, управление на Big Data и IOT решенията. Като естествен резултат от това Viasat Technology разшири портфолиото си с 7 нови продукта през последната година. Четири от продуктите са насочени към бизнес сегмента и включват Мениджър Тахограф, Застрахователна телематика, vToll България и vToll International. Viasar Moto и Sherlock са предназначени за пазара на дребно с фокус охрана на мотоциклети и велосипеди. И последният Viasat International Recovery решава проблеми както на фирми, така и на физически лица.

Ето накратко за 7-те нови продукта на Viasat Technology:

- Мениджър Тахограф е изключително полезен продукт за камиони. Позволява дистанционно и автоматично сваляне на данните от тахографа, 24 месечно съхранение на DDD файловетe, анализ на нарушенията на водача, съгласно Европейска регулация 561/2006 и текущ статус в реално време на тахографските данни.

- vToll International e решение за електронно събиране на Тол такси в 9 държави и 11 мрежи с 1 бордово устройство за превозни средства над 3,5 тона. Услугата включва всички дейности, свързани с отчитане на Tол участъците, през които превозните средства преминават и заплащане на дължимите Тол такси в Австрия, Белгия [ Viapass, Liefkenshoek Tunnel ], Германия [ LKW-Maut, Herrentunnel ], мост Storebaelt в Дания, Испания, Италия, Португалия, Франция и мост Oresund, свързващ Швеция и Дания. Съвсем скоро към групата от 9-те Европейски държави Viasat ще добави Унгария и България. Допълнителна екстра към услугата са 17 сигурни паркинга, които могат да се ползват и заплащат с бордовото устройство.

- vToll Bulgaria e услуга за автоматично събиране на пътни такси на база изминато разстояние по платените пътни участъци на Република България за превозни средства над 3,5 тона. Потребителят разполага с удобен софтуерен портал vtoll.bg за смяна на броя оси, информация за наличната сума в акаунта за плащане на Тол таксите и данни за всичко превозни средства включени в белия списък. vToll Bulgaria се предоставя с GPS Tracker за локализация на местоположение в реално време и пълнофункционална GPS проследяваща флийт мениджъмнт система.

Застрахователната телематика е иновативно и уникално за българския пазар GPS решение. Услугата позволява на застрахователните компании близък контрол и информация за начина на експлоатация и рисковия профил на водачите на застраховани превозни средства. С такъв инструмент, застрахователните компании имат възможност да създават гъвкави застрахователни планове на база експлоатацията на автомобила и оценка на риска на всеки водач. Сред другите ползи от услугата са намаляване на стойността на изплатените искове, намаляване на инцидентите на пътя, намаляване на броя на предявените искове, възможност за локализиране на откраднати автомобили, както и минимизиране на застрахователните измами, свързани с искове за щети и тяхното отстраняване.

Viasat MOTO e иновативно GPS решение за проследяване и защита против кражба, проектирано специално за мотоциклети. Чрез услугата, собствениците на мотоциклети вече могат да защитят по-добре любимите си машини, като значително намалят риска от кражба и си осигурят нужното спокойствие. Viasat Moto изпраща алармени съобщения на собственика, в случай че мотоциклета напусне определен защитен периметър. Наред с това, при активирана функция “Защита”, Viasat Moto изпраща аларми при неправомерно запалване, движение, опит за повдигане на мотоциклета, срязване на кабели или удар.- Шерлок (Sherlock) e GPS проследяващо устройство, свързано с мобилно приложение, което осигурява на велосипедистите удобно и надеждно решение за наблюдение на местоположението на техните велосипеди, както и намирането им в случай на кражба. Sherlock е невидим за външния свят. Устройството е малко и гъвкаво. Инсталира се в дръжката на велосипеда. По този начин то е трудно за намиране и е по-малко уязвимо от атмосферните влияния. Основната функция на този продукт е превенция и защита от кражба.

- Viasat International Recovery e услуга за международно откриване на откраднати автомобили.
За да се върне превозното средство обратно на собственика в най-кратките срокове, от съществено значение е да има международен екип действащ по координиран начин и информацията, осигурена от технологията на Viasat. Присъствието на Viasat в 8 държави позволява асистирано и бързо съдействие при откриване на открадната кола, камион, мотор или велосипед.

Освен изброените 7 нови продукта Viasat Technology е в непрекъснат процес на създаване на нови услуги. Благодарение на синергията във Viasat Group адаптирането на продукти към локални пазари става плавно. По този начин Viasat Technology се превръща в доставчик с най-богатото продуктово портфолио на телематични услуги на българския пазар.

<< Обратно към новините