Инвестират 23 млн. лв. в шоколадова фабрика в София

17.11.2020

Инвестират 23 млн. лв. в шоколадова фабрика в София

Нестле България представи модерна роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията.

[✕]

Компанията инвестира нови 23 милиона лева във фабриката в София. В рамките на виртуално събитие бе представена модерна роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията и разясни как това влияе върху производствените мощности и работните места.

Официалните гости разгледаха виртуално фабриката и наблюдаваха работата на новата роботизирана линията, която е пакетираща и обхваща процеса по пакетиране на продукт в единична опаковка и след това поставянето му в кутия или мултипак. Иновацията помага много за ефективното производство на 2,5 милиона барчета KitKat на ден в шоколадовата фабрика на компанията в София.

[✕]


С 26-годишната си история на отговорен бизнес и устойчив инвеститор в икономиката в страната, Нестле България получи и сертификат клас А за инвестиции от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Във фабриката на Нестле са ангажирани 571 служители със среден професионален стаж от 14 години. Тя е един от петте компетентни центъра за производството на KitKat – за иновации и реновации в продукта за регион Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Във фабриката се произвеждат 16 000 тона или 470 милиона консуматорски единици продукта годишно. Всички продукти са произведени със 100% българско брашно от български производители. На ден само се приготвят и опаковат 2 500 000 шоколадови десерта KitKat Chunky или 1736 бройки в минута. Продуктите се изнасят за други 35 пазара в света, сред които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.

<< Обратно към новините