Регистрирайте се за 8. издание на Логистична Бизнес Конференция на 27.10.2020 г.!

Калоян Василев: Чрез IoT всяка пратка има своя дигитален двойник

12.10.2020

Калоян Василев: Чрез IoT всяка пратка има своя дигитален двойник

Калоян Василев е търговски представител и мениджър партньорски програми в Bosch.IO - софтуерна дивизия на Robert Bosch и лектор на осмата Логистична бизнес конференция.

[✕]

Водещото събитие в логистичния сектор в България ще се проведе както на живо в София Ивент Център, така и онлайн в реално време на 27 октомври 2020 г. Сред лекторите на конференцията е Калоян Василев, който ще говори за „Товарът има история, която трябва да чуете“.

Броени седмици преди 8.Логистична бизнес конференция попитахме мениджъра: Как IoT ще помогне в проследяването на пратките във веригата на доставки? Как умните "джаджи" ще направят умна веригата на доставки? Каква история може да разкаже товаът и как ще стане това?

[✕]


IoT дава гласност на неодушевени предмети, свързвайки ги към интернет, събирайки ключови данни от тях и спомагането в анализа им. По този начин всяка една пратка има своя „дигитален двойник“, който произвeжда важна информация 24/7. Това води до постоянна и достъпна прозрачност в маршрутизацията.

За да постигнем „умна“ верига на доставки, е необходимо да открием причинно-следствена закономерност и да вземем оптимално решение. Чрез специализирани сензори се изследват реални промени в локацията, обработката и съхранението на чувствителни стоки, което повишава сигурността и точността на предприетите действия.

Товарът пътува много километри, „минава през много ръце“ и е трудно на набележим точно кога и къде се е случило определено събитие. С помощта на IoT вече е възможно да начертаем дигиталната хронология на маршрута и да знаем по всяко време как точно протича пътуването.

Ако искате лично да чуете Калоян Василев и останалите лектори, регистрирайте се ТУК!

<< Обратно към новините