Въведохме нова функционалност и разделихме платформата

14.04.2020

Въведохме нова функционалност и разделихме платформата

Ивайло Нецов, изпълнителен директор на foodpanda: Доставяме за по-малко от 40 минути, имаме готовност да наемем нови работници.

В сегашната извънредна ситуация, сегментът на доставки на храни и напитки, поръчани онлайн, се пренастрои много бързо. Какво промени кризата в организацията на работа? Какъв ще е новият бизнес модел в този сектор? Кои от клиентите ще продължат да поръчват онлайн и кои ще се върнат към хранене в заведения? На въпросите отговаря Ивайло Нецов, изпълнителен директор на Деливъри Хироу България (foodpanda).

„Като част от международния гигант за поръчки и доставки на храна Деливъри Хироу, от foodpanda спазваме специален протокол за работа по време на извънредната ситуация, взимайки всички необходими предпазни мерки, предписани от Световната здравна организация и местните институции.

Извършваме предимно безконтактни доставки, като в този случай поръчката трябва да бъде платена онлайн, а храната или стоката да бъде оставена пред вратата без физически контакт. При изпълнение на доставките, задължително спазваме всички изисквания, наложени от Министерство на здравеопазването. Нашите доставчици подлежат на всекидневно измерване на температура и дезинфекциране на екипировката и термо чанта преди да започнат работа, носят маски и ръкавици при вземане и доставяне на поръчката. Към момента се справяме с наличния ни ресурс от доставчици, автомобили и колела, което не налага наемане на нови служители. Ако карантината се задълбочи и изпитаме недостиг на хора, имаме готовност да отворим нови работни места.

Нашият бранш е облагодетелстван от гледна точна на работа и стабилност. Стремим се, да сме достъпни за повече хора, увеличавайки зони за доставка, отваряме нови градове и въвеждаме нови функционалности. Нашите потребители поръчват и за обяд и за вечеря, като забелязваме увеличаване на поръчките по обяд, сравнено с предишни периоди.

Животът и работата на хората в момента са нарушени заради Covid-19 и се поръчва повече онлайн, но храни и напитки ще продължават да се поръчват и консумират и след като мине пандемията. Клиентите ще се върнат плавно и постепенно към посещаването на заведения, но това не означава, че няма да имат необходимост от храна за дома или офиса.

Към момента във foodpanda въведохме нова функционалност - разделихме платформата на „Заведения“ и „Магазини“. Освен храна от ресторанти нашите потребители ще намерят разширена гама от артикули, включващи хранителни стоки и стоки за дома, дребна техника, козметични продукти, цветя, бебешки храни, зоо храни и аксесоари, книжарници, магазини за подаръци, аптеки, дрогерии и др.

Основен наш фокус в момента са хранителните стоки, като стартирахме с водеща верига в София и покриваме почти целия град. Доставяме за по-малко от 40 минути и асортиментът е достатъчно богат, за да срещне основните нужди на хората. Ежедневно сме в преговори за добавяне на още вериги и магазини на платформата. Тази седмица очакваме и голяма верига за детски играчки.“

<< Обратно към новините