НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. ЛОГИСТИКА! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Greencarrier пусна първите си електрически камиони в Китай

14.08.2019

Greencarrier пусна първите си електрически камиони в Китай

Greencarrier представи първите си изцяло електрически камиони, които започнаха да работят на територията на Китай.

От 1 юли превозните средства започнаха доставки в Шанхай. Всеки камион има обсег от приблизително 240 км. с едно зареждане, като батериите му могат да се презаредят в рамките на 2 - 3 часа. Така те предоставят добро решение за доставки по маршрути във и около градовете.

„Тази инвестиция е част от нашата екологична стратегия и ще играе важна роля за устойчивото управление на автопарковете. Радваме се да видим тези превозни средства в действие “, казва Теро Ахонен, управляващ директор на Greencarrier Freight Services в Китай.

[✕]


От компанията изтъкват, че опазването на околната среда е приоритетна и важна част от бизнеса и затова непрекъснато ще се стремят да намерят по-добри и интелигентни логистични решения в сътрудничество с доставчиците и клиентите.

Greencarrier е една от най-големите частни компании в Северна Европа, специализирана в глобалните логистични решения. Greencarrier Freight Services е част от групата Greencarrier и има 730 служители в 11 държави. Green-carrier Freight Services предлага гъвкави транспортни и логистични решения. Вътрешният пазар на компанията е Северният регион и страните около Балтийско море.

<< Обратно към новините