НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. ЛОГИСТИКА! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Тръгна нов жп сервиз от Южна Корея до Европа

12.08.2019

Тръгна нов жп сервиз от Южна Корея до Европа

Първият превоз на транзитен контейнер от Южна Корея за Полша по суша бе осъществен за 21 дни в рамките на сервиза за бързи доставки Trans-Siberian LandBridge.

Услугата, която се предлага съвместно от руските компании РЖД Логистика и FESCO, е предназначена за превоз на товари от страните от Азиатско-Тихоокеанския регион до Европа по суша. Транспортът се извършват основно по Транссибирската жп магистрала.
Пилотният контейнер е потеглил на 25 юни от корейското пристанище Бусан по море до далекоизточния порт Владивосток, където е включен в състава на товарен влак. В град Брест, Беларус, близо до границата с Полша, контейнерът е претоварен на вагон за междурелсово разстояние 1435 мм. (В Русия междурелсовото разстояние е 1520 мм.) От там товарът е превозен до гара Бжег Долни в Полша, (близо до Вроцлав), откъдето с автотранспорт е доставен до склада на клиента във Вроцлав.

[✕]


превоз на контейнер от японското пристанище Йокохама отново до полския град Вроцлав. При него само пътуването от Владивосток до Брест бе осъществено за 11 денонощия.

<< Обратно към новините