22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Lyft очаква по-малка загуба тази година

08.08.2019

Lyft очаква по-малка загуба тази година

Компанията за транспортни услуги с лични автомобили Lyft, която през пролетта излезе на борсата в Ню Йорк, вече е по-оптимистично настроена за дейността си и прогнозира намаляване на загубата си през 2019 година.

[✕]

Конкурентът на Uber уточни, че загубата му за второто тримесечие е над три пъти по-голяма спрямо същото тримесечие миналата година и е достигнала 644 милиона долара, включително разходи за компенсации в акции. Приходите обаче са се увеличили със 72% до 867,3 милиона долара и компанията повиши очакванията си за идните месеци. След закриването на официалната търговия на 7 август книжата на Lyft поскъпнаха с 1,3%.

„Оставаме съсредоточени върху преоформянето на транспортна и сме доволни от продължаващото подобрение на условията на пазара“, посочи изпълнителният директор на компанията Логан Грийн.

[✕]


„Тази среда, наред с очакванията ни се отразяват в по-голям растеж на приходите и продажбите, и на маркетинговата ефективност. В резултат на този положителен тласък, очакваме по-ниска загуба през 2019 година, отколкото предполагахме по-рано“, каза още Логан Грийн.

Lyft уточни, че броят на активните му клиенти през тримесечието се е повишил с 41% на годишна база до 218 милиона. Компанията прогнозира приходи от 900 до 915 милиона долара.

<< Обратно към новините