НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. ЛОГИСТИКА! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Moober - Uber за превозвачите на животни

08.08.2019

Moober - Uber за превозвачите на животни

Целта на Moober е да елиминира празните курсове при транспорта на живи животни.

Това е най-новата услуга в онлайн платформата за продажба на добитък, подготвена от SellMyLivestock. Услугата Moober е достъпна за земеделските производители в цяла Великобритания. Според създателите й, тя ще позволи намаляване на празните курсове и съответно увеличаване на икономиите и намаляване на отделените емисии на въглероден диоксид. Според правителствени данни животновъдната индустрия генерира общо 10% от емисиите на CO2 във Великобритания. Организацията на земеделските производители си поставя амбициозна цел - нулеви емисии в селското стопанство до 2040 година.

„Традиционният начин на организация на транспорта отнема време и е неефективен за двете страни. Новата платформа кара фермерите да имат достъп до рентабилно, безопасно и редовно транспортно решение на конкурентна цена в цялата страна. Това означава по-екологичен начин за транспортиране на добитък, тъй като превозвачите ще могат да планират курсовете си по-ефективно“, заяви Дъг Байрнър, изпълнителен директор на Hectare Agritech, компанията майка на SellMyLivestock.

[✕]


Moober, чието пълно име е SellMyLivestock Haulage, се основава на сътрудничеството с платформата Haulage Exchange, която позволява на фермерите да поръчват и проследяват получаването на добитък, закупен чрез уебсайта SellMyLivestock. След покупката купувачите могат да поискат транспортна оферта и да изберат датата на вземане и доставка. Те могат също така да изберат превозвача, който ще извърши транспорта. За момента новата платформа работи безпроблемно и вече 50 транспортни компании от Великобритания са подписали договор с Moober.

Чрез Haulage Exchange превозвачите имат 24 часа, за да изпратят оферта. Купувачите ще могат да избират превозвача, чиито услуги биха искали да използват.

<< Обратно към новините