НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. ЛОГИСТИКА! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Зареждане у дома? По-скоро не

07.08.2019

Зареждане у дома? По-скоро не

Германия се сблъска със значителни препятствия при постигане на целта си за повече електромобили по пътищата. Проучване сочи, че повечето хора в страната нямат достъп до зареждащи устройства в домовете си.

Две трети от германците живеят в апартаменти и не разполагат с големи възможности да зареждат електромобил вкъщи, но дори и да има подземен паркинг, 96% от тях нямат щепселна кутия, сочи проучването на Съюза на германските автомобилисти - ADAC.

Под 2% от подземните паркинги и паркинг зони с над 10 паркоместа, проверени от ADAC, има поне една зарядна станция или монтирано на стената зарядно устройство.

[✕]


ADAC анкетира 310 компании за имоти в 11 големи града, които общо управляват 4815 големи подземни гаража и зони за паркиране. 80% от компаниите, участвали в анкетата, нямат устройства за зареждане на електромобили в нито една от сградите си, се посочва в проучването. Само една четвърт от анкетираните компании планират да монтират зарядни устройства през идните 3 години.

От общо 47,1 милиона автомобила в Германия само 200 000 са електрически или хибриди, според Федералната автомобилна администрация.

<< Обратно към новините