22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

GEFCO придоби дигиталната платформа Chronotruck

10.07.2019

GEFCO придоби дигиталната платформа Chronotruck

Групата GEFCO обяви придобиването на Chronotruck - компания, която свързва товародатели и превозвачи чрез иновативна дигитална платформа.

[✕]

Придобиването подкрепя стратегията на GEFCO за използване на нови технологии, чрез които да подобрят удовлетворението на клиентите и да предложат напълно дигитализирани услуги, за да отговорят на нуждите на настоящите и бъдещите логистични предизвикателства.

Създадена през 2016 г., Chronotruck има амбицията да предложи на бизнеса най-добрата платформа за поръчка на пратки, като същевременно намалява празните курсове за превозвачите. Френската компания предлага достъп до разположени наблизо превозвачи и иновативно портфолио от дигитализирани услуги, включително система за незабавно котиране, геолокация, доказателство за доставка и електронно фактуриране. За превозвачите цифровата платформа предлага възможност за оптимизиране на потоците, като се взимат близките товари, за да се гарантира, че камионите могат да работят на пълен капацитет. До края на юни 2019 година Chronotruck е обслужил повече от 9000 клиенти.

[✕]


Глобален експерт в решенията за вериги за доставки и лидер в автомобилната логистика GEFCO носи солидно ноу-хау в обемната и интегрирана логистика, докато Chronotruck осигурява гъвкавост, технически познания и достъпност, чрез които да стимулира иновациите. В рамките на GEFCO Chronotruck ще остане независима организация и марка.

„Имаме удоволствието да приемем служителите на Chronotruck и иновативните решения в разширяващото се портфолио от гъвкави и интелигентни услуги на GEFCO. Опитът на Chronotruck ще ни помогне да изминем стъпка напред към промяната в процесите на нашите клиенти и да подобрим тяхната удовлетвореност чрез дигитализация. Също така нашето партньорство ще помогне за намаляване на екологичния отпечатък като гарантираме, че камионите работят с пълен капацитет“, коментира Люк Надал, председател на управителния съвет на GEFCO.

„Това е невероятна възможност за Chronotruck. Днес нашата компания функционира основно във Франция, но очакваме с нетърпение да използваме мощната мрежа на GEFCO, силното географско присъствие и достъпа до нови клиенти от потребителски стоки до промишлени производители. Убеден съм, че обединените ни сили ще създадат солидно решение за товародатели и превозвачи, което има реална добавена стойност“, заяви Родолф Алард, председател на управителния съвет на Chronotruck.

<< Обратно към новините