22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

АББ отвори енергийно независим завод

09.07.2019

АББ отвори енергийно независим завод

Без емисии на въглероден диоксид работи първата енергийно независима производствена база на АББ.

[✕]


В Люденшайд, Германия, компанията демонстрира как преходът към устойчива енергия може да бъде успешен чрез дигиталното й управление. След двегодишна фаза на проектиране и конструиране, като част от своя проект „Мисия до нула”, компанията отвори енергийно независим завод. Това стана с пускането в експлоатация на соларна електроцентрала в завод на дъщерното си дружество Busch-Jaeger. Технологиите на АББ ще генерират достатъчно енергия от соларната електроцентрала, за да покриват (в слънчево време) 100% от енергийните нужди на завода. Иновативният обект ще спестява около 630 тона въглероден диоксид на година.

Фотоволтаичната система с площ от 3500 кв.м, инсталирана над паркинг зоните на обекта, ще доставя около 1100 мегаватчаса слънчева енергия с неутрално въздействие върху климата всяка година. Това е приблизително годишната необходимост от енергия на 340 частни домакинства. В съчетание с когенерационен завод, работещ с 2 пъти по-голяма енергийна ефективност от една въглищна електроцентрала, може да се генерира около 14% повече енергия, отколкото е необходима на обекта. Този излишък се подава към обществената мрежа, допринасяйки за осигуряването на захранване с устойчиво произведена енергия в региона. За да се покрият пикови нужди, се добива допълнителна зелена енергия от MVV Energie AG, която гарантира 100% CO2-неутрално производство.

[✕]


Повече от половината приходи на компанията в световен мащаб се генерират от технологии, които се борят с причините за климатичните промени. Целта на АББ е да повиши този принос от 57% през 2018 г. до 60% до 2020 г. Настоящата цел на компанията е да намали собствените си емисии на парникови газове до 40% до 2020 г., в сравнение с базово ниво от 2013 г.

<< Обратно към новините