22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Слънчеви панели за намаляване на разхода

11.06.2019

Слънчеви панели за намаляване на разхода

DHL Freight попълни автопарка си в Европа с 15 нови бордови камиона. На пръв поглед – нищо необичайно, но с малката подробност, че върху покривите на всички тях са монтирани слънчеви панели.

Камионите, произведени от MAN притежават множество системи в помощ на шофьора, което увеличава нивото на безопасност. Стъртъпът Trailar, който е част от Deutsche Post DHL, е разработил специален комплект фотоволтаици, свързани електрическите системи на камионите.

На покривите на камионите са монтирани тънки и гъвкави слънчеви панели. Те генерират достатъчно енергия за захранване на климатичните агрегати и хидравличните системи на автомобилите. Това спестява до 5% от разхода на гориво. Инсталирането на слънчеви панели на едно превозно средство може да намали емисиите на CO2 с 4 тона годишно. Камионите ще се използват главно в градски условия за превоз на товари до последната миля.

<< Обратно към новините