22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

INEA ще финансира транспортни проекти за 162 млн. евро

13.05.2019

INEA ще финансира транспортни проекти за 162 млн. евро

Създадена от Европейската комисия (ЕК) Изпълнителната агенция за иновации и мрежи (INEA) е получила общо 107 проекта до крайния срок за подаване на предложения 25 април 2019 г.

Кандидатстващите инициативи са по линия на финансовите инструменти на ЕС Мобилност за растеж (Mobility for Growth), Автоматизиран сухопътен транспорт (Automated Road Transport) и Зелени превозни средства (Green Vehicles), част от фонд Horizon 2020.

Общата стойност на предложенията е 801,8 млн. евро, докато осигуреното от ЕС финансиране възлиза на 162 млн. евро.

На 13 май започна оценяването на проектите от външни експерти. Кои са избраните инициативи ще стане ясно през месец септември тази година.

Най-много средства от INEA предвиждат за финансиране на проекти, свързани с изграждането на лесна за употреба инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства (35 млн. евро). В същото време най-много предложения (общо 39) са постъпили в ресор Дигитална транспортна система, отговаряща на нуждите на гражданите (An inclusive digitally interconnected transport system meeting citizens' needs), влизаща в инструмент Мобилност за растеж на Horizon 2020. Постъпилите предложения в тази област възлизат на 111,96 млн.евро.

<< Обратно към новините