22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Ахмет Мусул вече притежава над 90% от Ekol Lojistik

14.03.2019

Ахмет Мусул вече притежава над 90% от Ekol Lojistik

Ахмет Мусул, основател и мажоритарен собственик на Ekol Lojistik A.Ş., закупи 37% от дяловете на компанията, които от 2010 г. се държат от Rigond Finance SARL (дъщерно дружество на базираната в Абу Даби Invest AD) и японската SBI Holdings Inc.

Турските власти за защита на конкуренцията одобриха придобиването на акциите.

След този трансфер председателят на Ekol Lojistik A.Ş., който до скоро притежаваше 54,5% от акциите, вече разполага с над 90% от тях.

По думите на Ахмет Мусул промените се налагат с цел установяване на по-силна финансова структура на компанията. Подчертавайки значението на сделката предвид настоящите пазарни условия, Мусул заяви: „Благодарим на бившите си партньори Invest AD и SBI, с чиято подкрепя компанията постига огромен успех от 2010 г. насам. Сега, с изкупуването на дяловете им, нашата фирма отново се притежава изцяло от турски капитали. Предстои Ekol Lojistik да предприеме дори още по-уверени стъпки, за да постига ръст. Ще продължим да даваме всичко от себе си, за да затвърдим позициите си на водеща логистична компания в Европа. С придобиването на дяловете вече можем да ускорим усилията си да превърнем Ekol в компания, която ще е изцяло притежавана от своите служители.“

Логистичната компания, основана през 1990 г., предоставя услуги на територията на 15 страни, сред които Турция, България, Гърция, Румъния, Босна и Херцеговина, Унгария, Полша, Чехия, Словения, Германия, Франция, Италия, Испания, Швеция и Украйна.

<< Обратно към новините