Регистрирайте се за 8. издание на Логистична Бизнес Конференция на 27.10.2020 г.!

Логистичният бранш търси специалисти по продажби и покупки

12.03.2019

Логистичният бранш търси специалисти по продажби и покупки

Специалисти по продажби и поръчки са сред най-търсените от компаниите в сектор Транспорт и логистика. Това съобщи за списание ЛОГИСТИКА Християн Петков, оперативен мениджър на JobTiger, в рамките на младежки форум „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър живот“.

[✕]

За 18 поредна година HR компанията организира събитието за студентски стаж и работа. На него тази година ще се представят над 170 български и международни компании в 8 академични града - София, Варна, Бургас, Русе, Свищов, Велико Търново, Габрово и Бургас. Стартът бе даден на 12 март в София и в него взеха участие над 120 компании от различни сектори, включително транспорт, логистика, технологии, производство и други.     

През следващите години експерти прогнозират близо 30% от дейностите в работната среда да се механизират и автоматизират, съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров при откриването на форума. Той посочи, че хората с висше образование и особено младежите до 24-годишна възраст са най-малко застрашени от безработица. 7% от тази възрастова група са официално регистрирани в бюрата по труда, а коефициентът на заетост на висшистите е над 80%, сочи статистиката. „Дигитализацията и глобализацията водят до процеси, които ние наричаме поляризация на заетостта. На много високо квалифицирани хора ще им се наложи да заемат работни места, които не отговарят на тяхната квалификация. И именно съвместните инициативи и кариерни форуми са един от инструментите да преодолеем тези неблагоприятни преходи“, каза още Лазар Лазаров.

[✕]

„Фактът, че толкова много млади хора са тук е още едно доказателство, че ние работим в правилна посока. Това ни мотивира още повече, за в бъдеще да предприемаме по-силни и бързи действия. Нестле отбелязва 25 години присъствие на българския пазар, двадесет от които са фокусирани към работа за и с младите хора. Мечтайте и мислете глобално, защото всичко е възможно“, призова  Емануел Артур, изпълнителен директор на Нестле България - дългогодишен партньор на форума.

<< Обратно към новините