22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Връчиха сертификатите Best in Intralogistics

11.03.2019

Връчиха сертификатите Best in Intralogistics

Всички номинирани в категориите на IFOY AWARD бяха отличени със сертификатите Best in Intralogistics (Най-доброто в интралогистиката).

Това стана в края на тестовете на номинираните по време на IFOY TEST DAYS (1 до 8 март 2019 г.). Сертификатите бяха връчени на представителите на Cargometer, Clark, Combilift, Hubtex, Jungheinrich, Raymond, SAE, Still, Torwegge и UniCarriers. За първи път в историята на IFOY AWARD две стартиращи компании - ProGlove и Trône, също бяха отличени с това престижно отличие.
Отличието Best in Intralogistics беше представено миналата година, като с него се документира високата степен на иновация на номинираните подемно-транспортни машини и технологични решения. Само иновациите, които носят този сертификат, са преминали тристепенния IFOY Audit, както и независимия интралогистичен тест, обясни Саша Шмел, управляващ директор на VDMA, която е спонсор на IFOY AWARD.
IFOY Audit продължава 8 дни и включва различни серии от тестове. Резултатите служат като решение за подпомагане на 29-те члена на журито. За да се гарантира, че стойностите на ефективността и иновационната пропаст са обективно оценени, номинираните в дадена категория не се сравняват помежду си, но винаги със сравними машини или решения на пазара.
Първата част от IFOY Audit е научният IFOY Innovation Check, който се провежда от Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics (IML) - Дортмунд, катедра Техническа логистика в Университета в Дрезден, катедра Materials Handling Material Flow Logistics към Техническия университет в Мюнхен и катедра Машинни елементи и техническа логистика в Университета Хелмут Шмид в Хамбург. Експертите дават своите оценки на финалистите по отношение на пазарна значимост, полза за клиента, вида на изпълнение и степента на иновация.
Освен това учените проверяват нововъведенията, посочени от производителите в залата за изпитване, и оценяват в технологично сравнение дали те са по-нататъшно развитие, нови композиции или истински иновации.
Втората част от одита е ориентираният към практиката IFOY Test на холандския журналист Theo Egberts. Той измерва твърдите факти и ги сравнява със съответните конкурентни машини. Номинираните се подлагат на индивидуално адаптирано водене или функционални тестове, включително протокола IFOY Test, който включва около 80 критерия, между които ефективност на разходите, енергийна ефективност, устойчивост, безопасност и ергономичност. За да се гарантира, че резултатите от теста не са повлияни от външни влияния като осветление, метеорологични условия или ширини на пътеките, тестовата зала създава идентични условия за всички кандидати.

Третата част от одита е оценката на финалистите от членовете на журито и техните упълномощени консултанти. Членовете на журито формират становище от IFOY Innovation Check, резултатите от IFOY Test и собствените си тестове, като в резултат на всичко това дават своята оценка.
Победителите в тазгодишната надпревара IFOY AWARD ще бъдат обявени на специална празничната нощ, която ще се проведе на 26 април във Виена (Австрия).

<< Обратно към новините