22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Hamburg Süd с проследяваща система за хладилни контейнери

11.02.2019

Hamburg Süd с проследяваща система за хладилни контейнери

Система за проследяване на контейнери (Remote Container Management - RCM) въвежда контейнерния оператор Hamburg Süd, който сега е част от Maersk Line.

Официално новата платформа бе представена на изложението Fruit Logistica в Берлин, Германия. През последните месеци всички хладилни контейнери, използвани от Hamburg Süd, са оборудвани с RCM технология. Използвайки сателитна и мобилна радиотехника, RCM дава възможност да се наблюдава местоположението на контейнера и състоянието на товара в него - температурния профил, относителната влажност и концентрацията на кислород и CO2 - денонощно и в реално време. В допълнение, някои настройки на контейнера могат да се регулират дистанционно.
За разлика от предишните системи за проследяване, тук клиентите могат да използват онлайн платформа или приложение на своя таблет или смартфон, за да следят по всяко време състоянието на товара в контейнера. Освен това те се уведомяват автоматично, когато са достигнати индивидуално дефинирани параметри или гранични стойности. Като част от Maersk Group, Hamburg Süd разполага с над 370 000 хладилни контейнери, като всеки един от тях е оборудван с RCM технология. В момента се провеждат тестове на тази система, като тя ще стане достъпна за всички клиенти на компанията от третото тримесечие на 2019 г.

<< Обратно към новините