22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Японски потенциал за пристанище Хамбург

07.02.2019

Японски потенциал за пристанище Хамбург

Увеличение на товарите от и за Япония през пристанище Хамбург през тази година прогнозират икономически експерти.

Това ще бъде резултат от влязлото в сила споразумение за свободна търговия между ЕС и Япония влезе в сила. Хамбург е една от водещите пристанища в Европа за стоки, които се движат от и за Япония. Общо 1,3 млн. т товари, пристигащи и заминаващи за островната държава са обработени на пристанището през през 2017 г., като 99% от тях са контейнеризирани. Това се равнява на 131 000 TEU.
Япония заема 18-то място сред най-големите търговски партньори на Хамбург при  контейнерите. Най-важните стоки, които се изнасят през германското пристанище за Япония са хартия, картон, метали и химически продукти.
Вносът от Япония е предимно на превозни средства, машини, домакински уреди, метали и метални изделия и химически продукти. Статистиката показва, че контейнерният трафик между пристанище Хамбург и Япония се е увеличил с 9% през първото полугодие на 2018 г.

<< Обратно към новините