22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Maersk, CMA, MSC, Hapag and ONE създават асоциация

03.12.2018

Maersk, CMA, MSC, Hapag and ONE създават асоциация

Пет от най-големите контейнерни оператори възнамеряват да създадат асоциация с цел да подготвят пътя за цифровизация, стандартизация и оперативна съвместимост в контейнерната индустрия.

ИТ мепниджърите на CMA CGM, A.P. Moller-Maersk, Hapag-Lloyd, MSC и Ocean Network Express обсъждат създаването на общи стандарти за информационни технологии, които да бъдат достъпни и безплатни за всички заинтересовани страни в контейнерните превози.
Асоциацията няма намерение да развива или оперира нито една цифрова платформа, а има за цел да осигури оперативна съвместимост чрез стандартизация. Също така, асоциацията няма да обсъжда никакви търговски или оперативни въпроси.
"В интерес на клиентите и на всички заинтересовани страни е компаниите за превоз на контейнери да работят с общ набор от стандартизирани информационни технологии, казва Андре Симха, директор на MSC и говорител на групата. - Ние се стремим към по-малко бюрокрация и по-голяма прозрачност. Нововъзникващите технологии създават нови възможности за клиентите. Заедно ние даваме тласък в предоставянето на технологични услуги на нашите клиенти, отколкото всеки да работи сам за себе си. Ние ще приветстваме с отворени обятия бъдещи нови членове, които биха искали да се присъединят към сдружението."

<< Обратно към новините