22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Първи TIR превоз на товари от Китай за Европа

29.11.2018

Първи TIR превоз на товари от Китай за Европа

След повече от 6 месеца подготовка, CEVA Logistics Greater China осъществи първия TIR (Transports Internationaux Routiers) превоз с камион от Khorgos, Китай през Казахстан до Европа.

Пробното пътуване стартира на 13 ноември 2018 г., като съвместна инициатива между CEVA Logistics, Международния съюз за автомобилен транспорт (IRU) и партньорите на CEVA - Alblas и Jet-rail. След като измина около 7000 км през Казахстан, Русия и Беларус, камионът пристигна в Полша на 24 ноември, без никакви смущения или митнически проблеми след 11 дни на пътя. В крайното си местоназначение камионът пристигна на 26 ноември - общо 13 дни път.
Новата пътна вързка ще осигури икономия на разходи от около 50% в сравнение с опциите за въздушен транспорт. При време от врата до врата между 10 и 15 дни превозът с камиони ще бъде с 30-50% по-бърз от железопътния.
Това несъмнено ще допринесе за успеха на инициативата Belt & Road в близко бъдеще, след като тази година международната митническа транзитна система TIR стана активна за Китай

<< Обратно към новините