22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Търсят се все повече складове в UK заради Brexit

06.11.2018

Търсят се все повече складове в UK заради Brexit

Davies Turner, водеща спедиторска компания и доставчик на логистични услуги във Обединеното кралство (UK), вижда категоричен ръст при запитванията за свободни складови пространства.

Причина за това са притесненията за изхода от преговорите за Brexit и бъдещето на търговията между UK с ЕС след месец март 2018 г.
Компанията често е отчитала намаляване на търсенето от ритейлъри на складови пространства в първите месеци на всяка година. Това обаче не се е случило през 2018 г. тъй като предлагането на незаети логистични площи е останало свито. Очаква се ситуацията да се запази и през 2019 г.

Председателят на Davies Turner Филип Стивънсън коментира, че увеличаването на запитванията, много от които са от партньори на компанията в Европа, вероятно е резултат от решението на компании да складират повече стоки от обичайно, за да бъдат подготвени за всякакви смущения във веригата на доставки по време на преходния период след отделянето на Обединеното кралство от ЕС.  

По думите на Стивънсън продължаващата несигурност около Brexit ще доведе само до по-високо търсене на краткосрочно складиране в случай, че не се стигне до консенсус или има незадоволителен резултат и липса на адекватни търговски споразумения. А в зависимост от финалните детайли около търговските отношения с останалата част на Европа, това може да се превърне в дългосрочно изискване.

В Обединеното кралство и Ирландия Davies Turner притежава седем стратегически позиционирани регионални бази и няколко национални логистични центъра.

<< Обратно към новините