22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Корейска компания с интерес към българския пазар

06.11.2018

Корейска компания с интерес към българския пазар

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов проведе срещи с корейски компании от автомобилния сектор, които проявяват интерес за инвестиции в България.

Това стана по време на Втората сесия на българо-корейския комитет за промишлено коопериране, който се проведе в Сеул. Корейска компания лидер в производството на компоненти за автомобили ще се сдобие с два завода в България с близо 500 работници, като част от глобална сделка по придобиване на активи и диверсифициране на производството. Очаква се сделката да бъде финализирана през първото тримесечие на 2019 г., като след това производствените мощности в България ще се разширяват.

„Страната ни е атрактивна инвестиционна дестинация за автомобилната индустрия. Вече е ясно, че някои от важните цели на нашето сътрудничество с Южна Корея могат да бъдат, популяризирането на корейски проекти в индустриалните зони в България, както и привличането на повече корейски инвестиции в автомобилния сектор и в развойни центрове в страната“, подчерта заместник-министър Борисов. Той представи и насърчителните мерки, които България предлага на потенциалните корейски инвеститори, както и предимствата на страната ни като ниски корпоративни данъци и оперативни разходи, както и висококвалифицирана работна ръка.

<< Обратно към новините