22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Как да оптимизираме складовите процеси

02.11.2018

Как да оптимизираме складовите процеси
Бистра Карапанчева, мениджър продажби в Баркод Системи България

При засилен интерес преминаха семинарите Системи и решения за управление на складове за суровини и готова продукция, които Баркод Системи България проведе в Пловдив и София.

Още в първата лекция основният лектор Бистра Карапанчева, мениджър продажби в компанията, живо и увлекателно разказа за оптимизирането, управлението и контрола на складовите процеси. Тя разгледа основните предизвикателства, пред които е изправен всеки един склад - как да сме сигурни, че сме заприходили правилната стока, как най-оптимално да управляваме наличностите и мястото, как да събираме поръчки, така че да няма грешки, като се следят срокове на годност или FIFO, как да анализираме всичко, което правим. След това подробно показа как складовата система помага лесно да бъдат преодолявани тези предизвикателства, така че да се увеличи ефективността и производителността на склада, а грешките да бъдат минимизирани.
Подчертано бе, че ако не бъдат оптимизирани операциите в склада, така че да се премахнат излишните от тях, ефектът от внедряването на складов софтуер няма да бъде голям. Така че първата стъпка в тази насока е да се определят правилните операции в склада.
За предимствата и възможностите на RFID технологията в склада говори Благой Лашев, търговски директор в Баркод Системи България.
След него думата взе Слави Иванов, търговски мениджър в компанията, който представи подробно гамата от индустриални мобилни устройства, работещи под системата Android, на световния лидер в тази област - Zebra Technologies, чийто партньор с най-висок статус у нас (Premier Solution Partner) е Баркод Системи България. Той изтъкна, че тези устройства имат допълнителна защита, като специалните сервизни договори, предлагани от Zebra, покриват всички възможни злополуки.
По темата за етикетирането на стелажните места и логистичните опаковки (палети, кашони и др.) отново лектор бе г-жа Карапанчева, която разгледа и демонстрира възможните случаи за етикетиране на стока и палетни места. Особено внимание беше обърнато на палетните места при стелажи и при блоково складиране, а също и при полични стелажи за кутии (shelf).
Последна думата взе Кристина Николова, мениджър продажби в дружеството, която показа възможностите на принтерите на Zebra Technologies, както и начините да се направи определен дизайн на етикетите с тях.

<< Обратно към новините