22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Квеенбергер Лоджистикс разшири дейността си и нае втори склад

02.11.2018

Квеенбергер Лоджистикс разшири дейността си и нае втори склад

​​​​​​​Базата, клас А, е с площ 5000 кв.м и е позиционирана в Индустриален парк София-изток до с. Гара Елин Пелин.

Пълна гама логистични услуги предлага в новия си склад Квеенбергер Лоджистикс БЛГ ЕООД. Работата в него стартира от 1 юни 2018 г. и в момента там се извършва пълно логистично обслужване на козметичния гигант Beiersdorf за България. Компанията запазва и стария си склад, като в него ще продължи да се извършват крос докинг и подготовка на групажни превози.

„На международно равнище нашата компания има много добър опит в контрактната логистика - обяснява г-н Катана. - Целта ни е да се позиционираме като доставчик на логистични услуги и тук, в България. Затова много се радваме на сътрудничеството, което реализираме с Beiersdorf."

Складовото помещение е 5000 кв.м., а височината му е 12 м. Една част от площта е оборудвана със стелажи с 3900 палетоместа. Друга част, около 1000 кв.м, е отделена за блоково складиране. Допълнително е оставена свободна част от около 1000 кв.м, която ще се използва при увеличаване обема на обработваните стоки на Beiersdorf или бъдещи потенциални клиенти. „Един от основните недостатъци на българските складове е, че се стелажира голяма част от площта - смята Росица Хараланова, прокурист на българското дружество. - Това води до по-неефективни операции. Затова тук се опитахме да нямаме този проблем. Складът е просторен и операциите са по-ефективни."

Отделно има помещение с площ около 400 кв.м за пакетиране на поръчките и 2 мецанина за допълнителни операции. Поддръжката на вътрешната част на помещението се осъществява от логистичната фирма, а на паркинга и външните площи - от наемодателя.

Подробности в бр. 9 на сп. Логистика

<< Обратно към новините