22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Honeywell купува нов бизнес за складова автоматизация

08.10.2018

Honeywell купува нов бизнес за складова автоматизация

Honeywell ще закупи фирмата за складова автоматизация Transnorm за 425 милиона евро от инвестиционното дружество IK Investment Partners.

Transnorm са специалисти в конвейерни системи за пратки и e-commerce операции и разполага с инсталирана база от 160 000 единици. Около 60% от продажбите на Transnorm са реализирани в Европа. Сделките й възлизат на 100 млн. евро за изминалата година, като се очаква да нараснат с над 30% през 2018 г.

Придобиването на Transnorm от Honeywell е планирано да приключи през месец ноември тази година.

"Изправяйки се пред повишеното търсене на решения за електронна търговия, дистрибуционните центрове и доставчиците на пощенски пратки търсят решения за автоматизация, за да подобрят ефективността, скоростта и точността си", заяви Джон Уолдрън, президент и главен изпълнителен директор на Honeywell Safety and Productivity Solutions.

През 2016 г. Honeywell придоби Intelligrated, компания доставчик на софтуер и автоматизирани решения за логистични бази. Бизнесът на Honeywell включва и още гласови решения за управление на работните процеси, мобилни хардуерни и софтуерни изчислителни системи, както и FLUX - софтуер за управление на склада, използвана за свързани дистрибуционни центрове.
 

<< Обратно към новините