22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Сериозен интерес към Индустриална зона Загоре

08.10.2018

Сериозен интерес към Индустриална зона Загоре

Индийска компания от хранително-вкусовата промишленост и две немски фирми имат сериозен интерес към индустриалната зона в Стара Загора.

Това съобщиха на съвместна пресконференця министърът на икономиката Емил Караниколов и кметът на града Живко Тодоров, заедно със Съвета на директорите на Индустриална зона "Загоре".
Създадено е смесено дружество за развитието на Индустриална зона "Загоре", в което община Стара Загора участва с предоставянето на терен, а държавата осигурява 3,5 млн. лв. Министър Караниколов подчерта, че има засилен интерес към България като инвестиционна дестинация. Все повече компании влагат в дълготрайни материални активи, а това означава че фирмите стъпили на българския пазар искат да продължават да се развиват в страната. Относно липсата на работна ръка за бизнеса икономическият министър посочи, че се работи съвместно с Министерство на образованието за преквалифициране на кадри.

<< Обратно към новините