22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Физически интернет - бъдещето на логистиката

08.10.2018

Физически интернет - бъдещето на логистиката

Логистиката на бъдещето ще представлява отворена глобална система от системи, свързваща в едно всички логистични мрежи.

Тя ще бъде основана на физическа, дигитална и оперативна взаимосвързаност, позволяваща значително увеличаване ефективността и устойчивостта на веригата на доставки. Процесите непрекъснато ще се надграждат, управлявани от технологични, инфраструктурни и бизнес иновации.

Визионерите от логистичния свят описват тази система като Физически интернет (Physical Internet/PI). Концепцията за PI за първи път е представена от професор Беноа Монтрьой (Benoit Montreuil). Още през 2009 г. той започва да свързва водещи учени, предприемачи и правителства в изследователски проекти за умни, хиперсвързани и устойчиви логистика, верига на доставки, транспорт, бизнес и региони.
 

На 25 октомври, четвъртък, в София Ивент Център българската аудитория ще има възможността да се запознае в детайли с новите концепции за еволюцията на логистиката. За нея ще говори Дирк Хоофт, директор комуникации и стратегии в ALICE (Алианс за иновации в логистиката чрез сътрудничество в Европа/ Alliance for Logistics Innovation through Collaboration in Europe). Европейската технологична платформа ALICE е основана, за да създаде цялостна стратегия за изследване, иновации и внедряване на пазара на нови методи за управление на логистиката и веригата на доставки в Европа. Тази платформа подкрепя, подпомага и консултира Европейската комисия при изпълнението на програмата на ЕС за научни изследвания Хоризонт 2020 (в логистиката). През 2013 г. Комисията официално признава ALICE като Европейската технологична платформа за логистика.

Основна цел на Алианса е да разпознава конкретни нужди, за да се обхване цялата картина на планиране и контрол на логистиката и веригата на доставки, в която товародателите и доставчиците на логистични услуги тясно си сътрудничат, за да постигнат ефективни логистични и supply chain операции. ALICE ангажира всички заинтересовани страни, опериращи в логистичния сектор.

Повече за ALICE и PI научете на шестата Логистична бизнес конференция. Регистрирайте се
ТУК.
 

<< Обратно към новините