22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Електрическите камиони на MAN тръгват по пътищата на Австрия

14.09.2018

Електрическите камиони на MAN тръгват по пътищата на Австрия

На 13 септември 2018 започна етапът на практическо тестване на 26-тонните MAN TGM със 100% електрическо задвижване в реална експлоатация при логистични операции от ежедневието.

В завода на MAN Truck & Bus в град Щайер първите девет електрически камиона бяха предадени на фирми членки на бизнес консорциума CNL - Съвет за устойчива логистика, обединяващ 18 австрийски фирми от областта на логистиката, търговията и производството. В рамките на партньорски проект между MAN Truck & Bus и CNL девет компании, сред които са Gebrüder Weiss, HOFER, METRO, Quehenberger Logistics и други, ще позволят в продължение на няколко месеца да се събират данни от използването на камионите в реални условия на тяхната ежедневната транспортна и логистична. Целта е да се установи истинският практически ефект и натрупа опит за по-нататъшното развитие на електрически модели на MAN.На специална церемония представители на участващите в проекта логистични фирми получиха ключовете - истинските, както и символични макети - от Йоахим Дреес, председател на съвета на директорите на MAN Truck & Bus AG, и неговия колега д-р Улрих Дилинг, отговарящ за производството и логистиката.

Електрическите камиони на MAN използват шаси на MAN TGM. Разположеният в средата електрически мотор е с мощност 264 kW и осигурява въртящ момент до 3100 Nm, който задвижва колелата без скоростна кутия с ръчно управление. Литиево-йонните батерии са разположени отстрани под кабината. В 26-тонната соло-версия MAN TGM 6X2-4 LL могат да се инсталират до 12 батерии, които осигуряват изминаване на до 200 км в зависимост от конфигурацията на превозното средство, вида използване и начина на шофиране.Деветте логистични фирми възнамеряват да използват електрическите MAN предимно за дистрибуция и доставки в големите градове на Австрия като част от политиката им за незамърсяване на околната среда.

<< Обратно към новините