22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Volkswagen ще използва 3D принтиране за масово производство

13.09.2018

Volkswagen ще използва 3D принтиране за масово производство

Volkswagen обяви, че ще използва нови процеси за 3D принтиране, наречени HP Metal Jet, чрез които за първи път ще се осъществява масово производство на автомобилни части.

Технологията, разработена от производителя на принтери HP, обещава 50-кратно подобрение на производителността спрямо другите методи за 3D печат. По този проект Volkswagen си партнира с HP и GKN Powder Technology.

Д-р Мартин Гоуде, отговарящ за технологично планиране и развитие във Volkswagen, заяви: "Вероятно в скоро време няма да станем свидетели на цялостно производство на превозни средства чрез 3D принт, но броят и размерът на частите, създадени с тази технология, чувствително ще се увеличи. Целта ни е да интегрираме принтирани конструктивни части в следващо поколение превозни средства колкото е възможно по-бързо. В дългосрочен план очакваме непрекъснато увеличаване в броя, размера и техническите спецификации."

Автомобил на Volkswagen се съставя от 6000 до 8000 различни части. Досегашните 3D принт процеси все пак ще продължат да се използват за специална продукция на отделни части или прототипи.

<< Обратно към новините