22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Откриха завода на Латекоер за самолетни части

12.09.2018

Откриха завода на Латекоер за самолетни части

С тържествена церемония, на която присъстваха премиерът Бойко Борисов и министърът на икономиката Емил Караниколов, бе даден старт на новия завод на френската компания Латикоер България

Предприятието е разположено в Тракия Икономическа Зона край Пловдив и е разположено на 5000 кв.м , от които 4000 кв.м производствена площ и 1000 кв. м административна.
Проектът на Латекоер за България е на стойност 11 млн. евро, като до 2020 г. се предвижда разкриването на 175 работни места. Компанията е със стогодишна история и е производител на врати, електрически шкафове и други компоненти, а също и доставчик от първи ранг на световните самолетостроителни компании.
В българския завод ще се произвеждат авиационни възли за вратите на самолети Airbus A320 и A330, както и шкафове за авионика, но без кабелите и електронното оборудване.

<< Обратно към новините