22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

GEFCO финализира придобиването на GLT

10.09.2018

GEFCO финализира придобиването на GLT

Групата GEFCO обяви финализиране на придобиването на компания GLT, специализирана в транспорта между Европа и Мароко.

Планираното придобиване бе обявено на 11 януари 2018 г., а покупката е получила одобрение от Европейския регулаторен орган.

Придобиването на GLT дава възможност на GEFCO да укрепи позициите и опита си в региона, като същевременно консолидира и разшири портфолиото си от клиенти, особено в автомобилния, модния и ритейл сектор.

"Доволни сме от факта, че финализирахме придобиването на GLT. Повече от две десетилетия компанията GLT внася значителен опит в логистичните потоци между Европа и Мароко", коментира Люк Надал, председател на Управителния съвет на GEFCO. Щастливи сме да посрещнем всички служители на GLT в групата GEFCO и очакваме с нетърпение да комбинираме нашето оперативно ноу-хау, за да създадем по-голяма стойност за нашите клиенти. "

Основана през 1998 г., GLT е призната за специалист в осигуряването на надеждни логистични потоци през Гибралтарския проток и е водещ оператор на входа между Алхесирас и Танжер. Компанията осигурява над 16 000 преминавания годишно със 75 камиона и 380 ремаркета.

GLT ще бъде изцяло собственост и управлявана от GEFCO Испания като специализирано бизнес подразделение за портал Европа – Мароко. Испанският филиал на GEFCO има повече от 30 години опит в областта на логистиката на високо ниво, със 700 служители и 5 000 индустриални клиенти.

Групата GEFCO е представена в 47 държави, включва над 300 дестинации в настоящата си мрежа и 13 000 служители по целия свят. Компанията обяви приход в размер на 4,4 милиарда евро за 2017 година.

<< Обратно към новините