22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Номинираха Александър Манолев за транспортен министър

10.09.2018

Номинираха Александър Манолев за транспортен министър

Премиерът Бойко Борисов обяви, че настоящия зам. министър на икономиката Александър Манолев е номиниран за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Александър Манолев е роден на 28 април 1976 г. в Кулата. Завършва висшето си образование в Лондонския университетски колеж, Великобритания.
Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините на Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. Работил е в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании. Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов.
През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г.
След съставянето на правителството е назначен за заместник-министър на икономиката на Република България на 9 май 2017 г.
Предстои кандидатурата му да бъде внесена и гласувана в парламента.
За министър на регионалното развитие и благоустройството беше номинирана Петя Аврамова, депутат от ГЕРБ, а за вътрешен министър - досегашният главен секретар на МВР Младен Маринов.

<< Обратно към новините