22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Интерлинк строи логистична база край Пловдив

07.08.2018

Интерлинк строи логистична база край Пловдив

Българската компания Интерлинк Груп АД получи сертификат за инвестиция клас А от министъра на икономиката Емил Караниколов за проекта Технолинк Парк.

[✕]

Документът бе връчен от министъра на икономиката Емил Караниколов на председателя на Управителния съвет на Интерлинк Груп Йордан Фиданов
Проектът се реализира в Индустриална зона Марица, част от Тракия икономическа зона. Стойността на инвестицията е 6 670 000 лв. и се предвижда назначаването на 10 нови служители.
Инвестиционният проект обхваща дейности, свързани с довършителни работи по изграденото едноетажно складово хале и изграждане на още 3 еднотипни логистични сгради с общо 8 складови помещения с 24 рампи, тир паркинг за 18 тежкотоварни автомобила и сграда за охрана с пропускателен пункт. Новите складови площи ще осигурят капацитет на дружеството да осъществява икономическата си дейност.
Интерлинк Груп е част от група фирми, една от които е производителят на дограма Профилинк.
От началото на 2018 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са издадени 15 сертификата (тринадесет за клас А, един за клас Б и един за приоритетен инвестиционен проект). Общо предвидените инвестиции възлизат на 690.316 млн. лв. и се очаква разкриване на 1316 нови работни места. Шест от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.

<< Обратно към новините