22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Интерлинк строи логистична база край Пловдив

07.08.2018

Интерлинк строи логистична база край Пловдив

Българската компания Интерлинк Груп АД получи сертификат за инвестиция клас А от министъра на икономиката Емил Караниколов за проекта Технолинк Парк.

Документът бе връчен от министъра на икономиката Емил Караниколов на председателя на Управителния съвет на Интерлинк Груп Йордан Фиданов
Проектът се реализира в Индустриална зона Марица, част от Тракия икономическа зона. Стойността на инвестицията е 6 670 000 лв. и се предвижда назначаването на 10 нови служители.
Инвестиционният проект обхваща дейности, свързани с довършителни работи по изграденото едноетажно складово хале и изграждане на още 3 еднотипни логистични сгради с общо 8 складови помещения с 24 рампи, тир паркинг за 18 тежкотоварни автомобила и сграда за охрана с пропускателен пункт. Новите складови площи ще осигурят капацитет на дружеството да осъществява икономическата си дейност.
Интерлинк Груп е част от група фирми, една от които е производителят на дограма Профилинк.
От началото на 2018 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са издадени 15 сертификата (тринадесет за клас А, един за клас Б и един за приоритетен инвестиционен проект). Общо предвидените инвестиции възлизат на 690.316 млн. лв. и се очаква разкриване на 1316 нови работни места. Шест от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.

<< Обратно към новините