22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Изграждат подзона С на Индустриален парк - Шумен

06.08.2018

Изграждат подзона С на Индустриален парк - Шумен

С водосвет и символична първа копка бе даден старт на изграждането на новата подзона С на Индустриален парк – Шумен.

Новата зона ще се разпростира на 450 дка, върху които започва и изграждането на инфрастурктура. Строителството й продиктувано от засиления интерес на кандидат инвеститори към индустриалния парк.
Стартиралият през 2009 г. проект има за цел да се създаде модерен тип промишлена зона върху площ от 2 400 000 кв.м., разделени на 4 подзони, които по план трябва да се изградят и развият в три 3 етапа. Подзона А с площ около 300 дка, вече е изцяло завършена като инфраструктура и пазарно реализирана над 85 %, съобщиха от община Шумен. Улесненията за потенциалните инвеститори и бързото им обслужване от общинската администрация обуславя засиления интерес към парцелите в Индустриалния парк. По-голямата част от инвеститорите в него - 11 от общо 14, които са построили или предстои да строят предприятия в парка, са привлечени от 2015 г. насам. Интересът не стихва и това налага да се продължи разширението на територията с новата подзона С.
На церемонията присъстваха Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, кмета на Шумен Любомир Христов и други официални лица.

<< Обратно към новините