22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Банка ДСК придобива Societe Generale Експресбанк

02.08.2018

Банка ДСК придобива Societe Generale Експресбанк

Официално бе подписан договора, с който Банка ДСК придобива 99,74% акционерно участие в Societe Generale Експресбанк АД (SGEB), българското дъщерно дружество на Сосиете Женерал Груп и другите местни дъщерни дружества, притежавани от SGEB.

Това съобщи OTP Bank Plc. (Банка ОТП), собственик на ДСК. С пазарен дял от приблизително 6,7% Societe Generale Експресбанк е 7-ата по големина банка на българския банков пазар и като универсална банка е активна както в сегмента банкиране на дребно, така и бизнес сегмента. В резултат на придобиването ОТП Груп ще засили още повече пазарната си позиция в България.
Финансовото приключване на сделката се очаква да стане през последното тримесечие на 2018 г., при условие че бъдат получени всички необходими регулаторни одобрения.
Паралелно с тази сделка Сосиете Женерал и Банка ОТП обсъждат сключване на споразумение за услуги, което ще обхване предоставянето на взаимни услуги в различни области (включително, но не само - инвестиционно банкиране, капиталови пазари, финансиране и глобално трансакционно банкиране) в Албания, България, Хърватия и Унгария.

<< Обратно към новините