22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

GEFCO и BERGE формират алианс за логистика на автомобили

05.07.2018

GEFCO и BERGE формират алианс за логистика на автомобили
(от ляво на дясно) Хайме Горбеня, президент на BERGÉ y COMPAÑÍA и Люк Надал, председател на борда на директорите на GEFCO

Групата GEFCO и испанската BERGÉ обявиха създаването на съвместна компания за логистика на завършени автомобили в Испания.

Тя ще носи името BERGÉ GEFCO, като партньорите в нея ще имат равно дялово участие. Новата фирма ще бъде формирана от отделите за логистика на завършени превозни средства на двете компании в Испания – GEFCO FVL и BERGÉ Automotive Logistics (BAL). Процедурата е в процес на одобрение от Европейската комисия.
BERGÉ GEFCO ще даде възможност за значително увеличение на капацитета за транспорт и съхранение, а също и географския обхват. Клиентите ще имат възможността да използват 3.4 млн. кв.м складово пространство в открити площи и пристанища, както и капацитет за управление и транспортиране на 1,4 млн. автомобила годишно посредством повече от 700 камиона и 100 жп вагона. Освен това, новата компания ще предлага голямо разнообразие от допълнителни услуги в своите 10 логистични центъра в цяла Испания и с близо 40 000 кв.м - площ на цеховете, в които се извършват ремонти, боядисване, измиване на автомобили, подготовка за доставка и контрол на качеството и довършителните работи. Фирмата ще има представителства в 26 пристанища в Испания.
Пазарът на готови превозни средства в Испания е един от най-големите в света: Всяка година се произвеждат около 3 милиона автомобила, 2,4 милиона се изнасят и 1,2 млн. се търгуват. Целта на BERGÉ GEFCO е да изгради по-тесни връзки с клиентите, за да отговори на техните нужди, като подобри ключовите процеси, оптимизира съществуващите ресурси и увеличи реактивността. Новата компания ще предложи на клиентите пълен набор от завършена автомобилна логистика, включително транспорт, съхранение, технически услуги, инспекции и доставка. Комбинираните ресурси и транспортни средства на партньорските компании ще предоставят цялостни услуги от край до край, включително логистичен дизайн и инженеринг от обектите за производство на клиенти до доставката до крайните потребители.

<< Обратно към новините