21. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2018. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2018 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Откриха Polygraphia Office Center 

15.05.2018

  Откриха Polygraphia Office Center 

На специална пресконференция преди откриването бяха обявени първите инвестиции на Lion‘s Head Investments - Polygraphia Office Center и Megapark в София и бизнес парк Oregon в Букурещ.

[✕]

Инвecтициoннaтa ĸoмпaния  Lion‘s Head имa aмбициятa дa пpoдължи дa ce paзшиpявa в peгиoнa, пpoявявaйĸи интepec ĸъм Cъpбия, Гъpция, Xъpвaтия и Унгapия. Освен от офис сгради, тя ce интepecyвa oт и други ceгмeнти нa бизнec имoтитe - тъpгoвcĸи цeнтpoвe и лoгиcтични бази, като тъpcи дългocpoчни пpиxoди от наематели. Lion’s Head Investments е компания, която инвестира в бизнес имоти в България и Централна и Източна Европа, с фокус върху придобиването на сгради със знаково значение и дългосрочни наематели. Основните акционери в дружеството Lion’s Head Investments са AG Capital и Old Mutual Property. 

“Радвам се, че успяхме да привлечем вниманието на инвеститор от мащаба на Old Mutual Property за създаването на Lion’s Head Investments. Първата ни съвместна инвестиция – придобиването на Polygraphia Office Center  e оценка за екипа на AG Capital при създаването и развитието на висококачествени офис проекти. След приключване на сделките за Megapark в София и Oregon Park в Букурещ портфолиото на Lion’s Head ще включва 5 сгради на обща стойност  310 млн. евро. Компанията ще управлява 235 000 кв.м. първокласни офис площи. Имаме подкрепата на институционални инвеститори и амбициозна програма за разрастване в региона”, коментира Христо Илиев, председател на Съвета на директорите на AG Capital (на снимката в средата).

“След повече от 30 години в сектора на недвижимите имоти и като инвестиционен директор на Old Mutual Property до 2017 г., се радвам , че съм част от управленския екип на Lion’s Head Investments. България и Румъния, както и целият регион на Югоизточна Европа имат своите значими преимущества – стабилен ръст на БВП, ниски данъци, атрактивен пазар на труда, фискална предпазливост. Дългогодишният опит на AG Capital, изградената регионална платформа на Групата и високото качество на проектите, с които стартираме, ми дават увереност за бъдещото успешно развитие на Lion’s Head“, допълни Хайн Смит, член на борда на директорите на Lion’s Head (първият вляво).

Сергей Койнов, изпълнителен директор на Lion‘s Head, нарече Polygraphia Office Center "една от исторически ценните и значими сгради в София", която след мащабна реконструкция се превърна в модерен офис комплекс. След реализирането на Фаза 2 от разширяването, комплексът предлага 35 000 кв.м модерно офис пространство в сърцето на София. В него има и конферентен център за 150 души, като амбицията ни е той да се превърне в популярен бизнес, обществен и културен център. Сградата е изцяло отдадена под наем на престижни международни компании като Bosch, EY, GfK, Groupama, Stars Group, Kostal, Ubisoft и на успешни български компании като Онтотекст и Indevr. В нея работят приблизително 3000 души и се извършват мнoжество високотехнологични разработки в областта на Internet of Things, автомобилната и гейминг индустрии.

<< Обратно към новините