21. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2018. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2018 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Шкода с нова логистична база и обучителен център

15.05.2018

Шкода с нова логистична база и обучителен център

Шкода изгради модерна логистична база и център за обучение на кадри за логистиката. Инвестициите са част от последната модернизация на завода в Квасини, намиращ се на 50 км от Прага.

[✕]

Логистичният център е дом на частите, необходими за предсерийното производство, докато в тренировачния център служителите се обучават как да работят с малки или големи складови товарни машини, с автономни машини (AGV) и ремаркета за влекачи (тип E-frame).

Кадрите се усъвършенстват още и за работа с вътрешнозаводски ИТ системи, рафт и блок складова логистика, вход и изход на стоки, ергономия и различни решения за пикиране. Има и възможност за виртуално обучение.

Логистичният и тренировъчен център са част от мултифункционален център за подобряване на компетентностите, чиято стойност е 13,5 млн. евро. Той включва още център за тестове и качество, зони за съхранение на автомобили предсерийно производство и зала за събития.

Бъдещите инвестиции в Квасини включват създаването нова електроразпределителна мрежа и станции за зареждане на електромобили, а поводът е стартът на производството на Škoda Superb plug-in hybrid през следващата година.

<< Обратно към новините