21. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2018. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2018 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Кока-Кола стартира стажантска програма

14.05.2018

Кока-Кола стартира стажантска програма

Компанията посреща близо 60 ентусиазирани младежи от Националната търговско-банкова гимназия по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

[✕]

Близо 60 ученици от Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) ще приложат на практика своите финансови и счетоводни знания, като се присъединят към екипите на Центъра за споделени услуги на Кока-Кола ХБК (Coca-Cola Hellenic Business Services Organization).  В рамките на 3 месеца младежите от 11-и и 12-и клас ще се запознаят отблизо с дейността на мултинационалната компания и ще бъдат активно въвлечени в работата на финансово-счетоводните отдели. Инициативата се провежда в рамките на проекта „Ученически практики – Фаза 1“ към Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

 „Изключително сме ентусиазирани, че посрещаме тези млади хора в семейството на Кока-Кола Хеленик и че ще имаме възможността да се учим взаимно. Те ще имат шанса още преди да завършат гимназиалното си образование да навлязат в реална бизнес среда и да придобият нови знания в областта на финансите и счетоводството. Ние, от своя страна, нямаме търпение да опознаем новаторското мислене и навици на представителите на т.нар. Z-поколение, което скоро ще навлезе активно на пазара на труда. Вярвам, че това партньорство ще спомогне на учениците за тяхното бъдещо кариерно развитие и се радвам, че тепърва ще предоставяме още много подобни възможности на възпитаници от горните курсове на други професионални гимназии, както и студенти.“, коментира Мирослава Маркова, мениджър „Човешки ресурси“ в Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън.

По време на своя опит в компанията всички стажанти ще имат ментори, които ще ги подкрепят и напътстват при изпълнението на служебните им задължения, както и в тяхното личностно и кариерно развитие.  Освен че ще черпят знание и добри практики от експертните екипи на Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън, младежите ще преминат през различни вътрешни програми, за да добият представа за начина, по който работи Системата на Кока-Кола в България, както и в световен мащаб. Те ще имат и възможността да видят отблизо процеса по бутилиране на емблематичните напитки в производствен център Костинброд.

„Партньорството между бизнеса и образованието е основополагащ фактор при създаването на конкурентен пазар на труда и нашите възпитаници нямат търпение да видят отблизо как функционира бизнесът, както и да приложат знанията си на практика“, споделя Бойка Генкова, зам.-директор на НТБГ.

Стратегически приоритет за Групата Кока-Кола ХБК е развитието на младите хора. Чрез своята глобална програма Youth Empowered компанията се стреми да намали броя на икономически неактивните млади хора посредством множество обучения и семинари, както и чрез безплатната онлайн платформа за обучения и кариерно ориентиране.

<< Обратно към новините