21. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2018. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2018 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Пазарът за автоматизация в логистиката надмина 46 млрд. долара

14.05.2018

Пазарът за автоматизация в логистиката надмина 46 млрд. долара

Прогнозите сочиат, че до 2023 г.той ще достигне 80,64 млрд. щ.д., като годишният темп на растеж ще бъде 11,8% за разглеждания период.

[✕]

В маркетингово проучване, публикувано от MarketsandMarkets, се съощава, че за 2018 г. световният пазар за решения за автоматизация в логистиката възлиза на 46,22 млрд. щ.д. Тези резултати ще се дължат най-вече на експоненциалния растеж на индустрията на електронната търговия, развитието на роботиката и Интернет на нещата (IoT). Нуждата да се осигури навременна доставка на стоки и да се намалят разходите за транспорт са сред най-значимите фактори, които стимулират растежа на сегмента за управление на транспорта. Водеща роля в развитието на пазара за автоматизация в логистиката се предписва на Азия и Тихоокеанския регион. Основна движеща сила ще бъде повишеното търсене за решения за автоматизация на склада най-вече в Азиатско-тихоокеанския регион, Австралия, Япония, Южна Корея, Китай и Индия.

Според доклада ключовите играчи в сегмента ще бъдат Dematic Corporation (САЩ), Daifuku Co., Ltd. (Япония), Murata Machinery, Ltd. (Япония), Honeywell Intelligrated, Inc. (САЩ), KNAPP AG (Австрия), Swisslog Holding AG (Швейцария), TGW Logistics Group GmbH (Австрия), SSI Schaefer AG (Швейцария), Mecalux, S.A. (Испания), VITRONIC (Германия), BEUMER Group (Германия), Toshiba Logistics Corporation (Japan), Jungheinrich AG (Германия), WiseTech Global Limited (Австралия), System Logistics Spa (Италия), Falcon Autotech (Индия), SI Systems, LLC (САЩ), ULMA Handling Systems (Испания), Inspirage (САЩ), FRAMOS (Германия), Matternet Inc. (САЩ), Pcdata BV (Холандия), Hinditron (Индия), и JBT Corporation (САЩ).

<< Обратно към новините