Swift Cargo – новото лице на Kardex в България

02.03.2023

Swift Cargo – новото лице на Kardex в България

Автоматизираните складове повишават скоростта на обработка на поръчките.

В момента Суифт Карго извършва поддръжка и обслужване на всичките около 70 вертикални склада на Kardex у нас. „Клиентите могат да бъдат сигурни, че ние ще реагираме веднага, ако се появи някакъв проблем с машината – казва Станислав Димитров, съсобственик на българската фирма. – Имаме мобилни екипи, които постоянно са в движение и покриват цялата страна. При нужда те веднага се отзовават на повикването на клиента. Трябва да се отбележи, че вертикалните складове на Kardex са от машините, които рядко се повреждат при правилна експлоатация и добра превантивна поддръжка. Голям плюс е и възможността за дистанционен сервизен достъп – в 70% от случаите проблемите се решават по този начин!“

Ефективност и гъвкавост

Kardex е в Топ 10 на компаниите за производство на автоматизирани складови системи в света. Има два завода в Европа, като и двата се намират в Германия, а също така компанията е листвана на швейцарската фондова борса. Тази година се очаква да заработи и третият завод на компанията, който ще в САЩ, където търсенето на автоматизирани системи е още по-голямо.Огромната част от вертикалните складове на германската компания у нас – над 90%, са от типа Vertical Lift Module (VLM). Образно казано, VLM представлява затворена система, състояща се от два вертикални стелажа с трансманипулатор (екстрактор), който се движи между тях, като слага и изважда тавите със стоки. Операторът може да зададе своята поръчка чрез натискане на бутони на контролния панел или чрез сканиране на генериран баркод (QR код) на цялата поръчка. След това екстракторът веднага намира тавата с дадения артикул и я доставя на отвора за достъп. След вземане или поставяне на детайлите трансманипулаторът отнася тавата до определеното ѝ място и взема следващата.

Висока производителност

Най-новото предложение на Kardex е компактният вертикален буфер Vertical Buffer Module (VBM), който може да достигне на височина до 12 м. Той се състои от рафтова система с автоматична обработка на кутиите и собствен логистичен софтуер. Подвижната мачта (трансманипулаторът) се движи по централната пътека между стелажите във вътрешността на машината.С помощта на въртящ се захват се вземат кутиите от страничните стелажи и се доставят до оператора в зоната за пикиране. На отвора за достъп има въртяща маса, която е наклонена под ъгъл 20°. По този начин тя осигурява ергономичност при пикиране – докато операторът взема един артикул в откритата част на масата, в задната ѝ част се зарежда втора кутия. Когато се приключи с манипулациите в първата кутия, масата се завърта и предоставя на оператора следващата кутия. По тази начин се спестява доста време.

Добър партньор и точен доставчик

Суифт Карго ООД (Станислав Димитров и Мариан Досев) са известни имена сред клиентите и търговците на подемно-транспортна техника. Фирмата е официален представител за България на марката CESAB Material Handling Europe, част от Toyota Material Handling Europe и на фирмите за специализирана техника Carer Forklift, MasterMover и MECLIFT.

Суифт Карго разполага с много добра централна сервизна база в гр. София, мобилни сервизни групи, както и 3 сервизни подразделения в гр. Пловдив, Бургас и Варна.

Повече за предложенията на Kardex за автоматизиране на склада четете в новия бр. 2 на списание ЛОГИСТИКА.

<< Обратно към новините