Нов логистичен център на летище Мюнхен

19.01.2021

Нов логистичен център на летище Мюнхен

Около година и половина след началото на строителството, новият високотехнологичен логистичен център на летище Мюнхен влезе в експлоатация.

  

Така складовите мощности на Flughafen München GmbH (FMG) и дъщерните дружества на летището - Eurotrade, за търговия на дребно, и Allresto, за обществено хранене, ще бъдат обединени под един покрив в сградата в северозападната част на летищната площадка.

Общата площ на логистичния център, включително външни складови площи, е около 24 000 кв.м. Комплексът разполага с достатъчен капацитет, за да предложи складово пространство на компании извън FMG Group.

Самата сграда е дълга 113 метра и широка 76 метра, като обхваща площ от около 15 000 кв.м. Тя включва съоръжения като 300 кв.м склад за дълбоко замразяване, за температури до -20°C. В допълнение, сградата разполага със 100 кв.м склад за охладени стоки, с температура 4°C и висок склад с място за повече от 5600 палети. Логистичният център разполага и с напълно автоматизиран склад за малки части за около 32 000 кутии. В част в него температурата може да се контролира, така че да може да се съхраняват стоки със специален температурен режим.

Основният потребител на новия склад е Eurotrade, като продуктовата му гама включва над 70 000 артикула, които се доставят в около 50 магазина на летището. В резултат на това е стоки, които са предназначени за зоната за сигурност на летището, могат да бъдат транспортирани там директно след проверка в сградата.

Новият логистичен център се експлоатира по енергийно ефективен начин благодарение на иновативна технология за LED осветление и фотоволтаична система. Фактът, че камионите вече няма да се налага да пътуват между летището и складовете във Фрайзинг и Швайг, също помага за подобряване на баланса на CO2.„Радваме се, че завършихме новия логистичен център по график, въпреки настоящите трудни обстоятелства. Летището ще бъде много добре оборудвано, за да гарантира, че целият поток от стоки ще бъде ефективен и устойчив в бъдеще “, заяви изпълнителният директор на летището Йост Ламерс по повод пускането в експлоатация на сградата.

<< Обратно към новините