Увеличава се търсенето на роботи

28.01.2021

Увеличава се търсенето на роботи

COVID-19 ускорява търсенето на не-инвазивни технологии, които осигуряват социална дистанция в складовете.

До 2023 г. търсенето на т. нар. „goods-to-person“ (G2P) роботи ще се увеличи четирикратно, за да помогне за налагане на социална дистанция в складовете, според анализаторите от Gartner. Въпреки че има различни технологични решения за справяне със социалното дистанциране в складовете - включително технология, която проследява хода на всеки служител - роботизираните системи са по-лесни за изпълнение и по-малко инвазивни, посочват анализаторите.

Gartner също така прогнозира, че до 2024 г. 50% от организациите в сектора на веригата на доставки (supply chain) ще инвестират в приложения, които поддържат изкуствен интелект (AI) и възможности за задълбочени анализи (AA). В резултат на увеличеното търсене, 44% от supply chain мениджърите вярват, че ролята на инженерите в областта на роботиката ще бъде изключително важна в рамките на организациите през следващите пет години.

Автоматизираните системи могат да намалят разходите при пикиране на онлайн поръчки с около 75%, твърди изследователската фирма Jefferies.

Проучване в The International Journal of Advanced Manufacturing Technology установи, че технологията за добавена реалност, използваща електронни, вместо списъци на хартиен носител, могат да повиши производителността на склада, като служителите изпълняват поръчките с 37% по-бързо и с по-малко грешки.

<< Обратно към новините