Роботът YuMi тества банкомати и готви суши

06.08.2019

Роботът YuMi тества банкомати и готви суши

YuMi, революционният индустриален робот на АББ, прекарва стотици часове, тестовайки банкомати, така че да се подобри разработването на софтуер за тях.

За да гарантират безопасни и сигурни финансови транзакции, поддържайки най-новите технологии в сигурността, банкоматите обикновено получават софтуерни актуализации на всеки 6 месеца. Преди един нов код да бъде пуснат в употреба, той трябва да премине щателно и многократно тестване, за да се гарантира, че отговаря на стриктните глобални и местни спецификации за надеждност, използваемост и сигурност. Това тестване традиционно се провежда ръчно, което изисква от хората да прекарват стотици часове пред банкоматите, с голям риск от човешка грешка.
Швейцарският доставчик на софтуер за плащания Abrantix AG възложи на робота YuMi на АББ да автоматизира тестването на банкоматите на Diebold Nixdorf. Софтуерът за тестова среда на Abrantix инструктира робота да тества често извършвани операции на банкомат, като например вкарване на карти, въвеждане на PIN кодове и издърпване и вкарване на пари - също като човек.Тестването е много изчерпателно, тъй като YuMi е програмиран нарочно да прави подобни на човешки грешки, като например вкарване на банкноти, захванати с кламер - за да се гарантира, че софтуерът може да се справи с най-различни проблеми.
През деня програмистите създават нови функции на софтуера за банкомати, които след това биват тествани автоматично от робота през нощта. Обратната връзка се проверява на следващия ден, което освобождава време на тестващите да извършват още полезни задачи.
Първоначално YuMi е бил предназначен за операции по сглобяване на малки части. Нарича се колаборативен робот - за краткост “кобот” - тъй като позволява на производителите да проектират гъвкави производствени процеси, които са ориентирани към днешните пазари. Той е доказал своята универсалност и в извънзаводска обстановка - подреждайки успешно кубчето на Рубик и готвейки суши. Дори е дирижирал цял симфоничен оркестър през 2017 г. по време на представление на живо в Пиза, Италия, с прочутия тенор Андреа Бочели.

<< Обратно към новините