Техника и технологии

Електрическа 64-тонна композиция Scania ще транспортира охладени храни в Гьотеборг

Електрическата 64-тонна композиция на Scania е доставена на Dagab. В момента Dagab използва както електрически тежотоварни камиони, така и хибриди в Стокхолм. Като допълнение към тях в района на Гьотеборг ще се използва 64-тонен електрически камион за превоз на товари.

13.05.2022 

DHL поръчва 44 електрически камиона от Volvo Trucks

Volvo Trucks и Deutsche Post DHL Group са подписали споразумение за сътрудничество, с което да ускорят преминаването към превозни средства с нулеви емисии на отработени газове. DHL възнамерява да добави общо 44 нови електрически камиони Volvo към флотилията си по пътищата на Европа.

12.05.2022 

Hannover Messe очаква посетители от 30 май

Над 2500 компании ще демонстрират своите най-нови технологии за производство и системи за добив на енергия в Hannover Exhibition Center.

26.04.2022 

Видео - Първи драйв тест на електрически камион в България - Volvo FE Electric

Волво Груп България е първата компания у нас, която започва да предлага електрически камиони на българския пазар. През април клиентите на фирмата можаха да се запознаят на живо с Volvo FE Electric и списание КАМИОНИ също. Ето накратко какво видяхме.

26.04.2022 

Роботи оптимизират е-търговията

Британският доставчик на фулфилмънт услуги Huboo ще използва в своите складове роботи на производителя BotsAndUs, които ще оптимизират операциите и ще повишат ефективността на работа.

09.02.2022 

Книга за бъдещето на логистиката от Коника Минолта

На 9-тата Логистична конференция преди броени дни видяхме интелигентните решения, които Коника Минолта България предлага за логистичния бранш.

14.10.2021 

Дроновете за доставка в последната миля стават предпочитан транспорт

Най-голямото предизвикателство остават регулаторните рамки.

09.09.2021