Инфраструктура

Търсят строител на тунела под Шипка

31.10.2019 

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за избор на изпълнител на тунела под Шипка.

Още

Започна строителството на скоростния път Видин - Монтана

30.10.2019 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова инспектира старта на работата в участъка от Видин до п. в. „Макреш“ край гр. Димово, който е част от проекта за модернизация на пътя Видин – Ботевград.

Още

Проектират АМ Черно море

30.10.2019 

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за разработване на разширен идеен проект, с извършване на пълни инженерно-геоложки проучвания и изготвяне на подробен устройствен план-парцеларен план на АМ „Черно море“.

Още

Разширяват околовръстния път на Пловдив

30.10.2019 

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира тръжна процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за Околовръстен път на Пловдив.

Още

Приключи модернизацията на жп линията Скутаре-Оризово

30.10.2019 

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ въведе в 72-часова пробна експлоатация нови компютърни системи за управление движението на влаковете в гарите Маноле и Белозем.

Още

Сърбия продължава да модернизира жп линии с руска помощ

25.10.2019 

Руската компания ОАО "РЖД" и Сърбия подписаха споразумение за съвместна реализация на проекта за модернизация на жп линията Белград – Връбница – граница с Черна гора (Бар).

Още

Стартира строежът на тунел Железница от АМ Струма

23.10.2019 

Започна строителството на тунел „Железница“ от автомагистрала „Струма“, както и на пътните участъци непосредствено преди и след него.

Още