Coca-Cola вади контейнерите от веригата си на доставки

14.10.2021

Coca-Cola вади контейнерите от веригата си на доставки

Компанията Coca-Cola ще използва кораби за насипни товари вместо контейнеровози при извършване на доставките си от Азия.

Това е резултат от недостига на празни контейнери и слотове на корабите на контейнерните превозвачи, а също и на задръстванията в големите контейнерни пристанища, което бави обработката на товарите.

Според пост в LinkedIn на Алън Смит, директор по поръчките на Coca-Cola, в Ирландия, компанията е наела 3 корабни превозвача за насипни товари, за да извърши своите доставки.

„Кризата с контейнерите ни принуди да мислим нестандартно, пише г-н Смит. - Общият обем на товара е еквивалентен на 2800 TEU, като традиционно той се доставяше с контейнерните линии. "
Тези кораби ще използват пристанища за насипни товари, което означава, че Coca-Cola няма да се сблъска със същото ниво на закъснения, което се наблюдава при обработката на контейнери. Компанията разчита на добра организация на обработката на товара, така че да не се стигне до плащане на високи D&D такси.

Проектът е пилотен, като от Coca-Cola се надяват той да бъде едно добро решение за преодоляване на кризата с контейнерните доставки.

<< Обратно към новините